Despre noi

Cine suntem si ce putem face pentru dumneavoastra:

Se poate construi orice proiect al clientului la pretul de 195 euro/m²  si fundatia la pretul de 70 euro/m².

Ce stim despre constructiile din lemn? Avantajele caselor din lemn. Lemnul este de 6 ori mai izolant decat caramida si de 15 ori mai izolant decat betonul, ceea ce conduce la importante economii de încalzire. De exemplu, consumul mediu de energie al unei familii suedeze este cu 50% mai mic decat al unei familii franceze.

Lemnul si energia
Construirea in lemn permite realizarea unei importante economii de energie. Pentru prelucrarea lemnului se folosesc mult mai putine resurse energetice decat pentru prelucrarea altor materiale de constructii :
• de 4 ori mai putine decat pentru beton;
• de 6 ori mai putine decat pentru plastic;
• de 24 de ori mai putine decat pentru otel;
• de 126 de ori mai putine decat pentru aluminiu.

Lemnul este de 6 ori mai izolant decat caramida si de 15 ori mai izolant decat betonul, ceea ce conduce la importante economii de incalzire. De exemplu, consumul mediu de energie al unei familii suedeze este cu 50% mai mic decat al unei familii franceze.

Coeficientul de conductivitate termica al unui metru patrat de perete tip ‘‘sandwich’’ pe structura de lemn avand 26 cm grosime, executat de societatea noastra este de aproximativ 0.28 W/m²K. Pentru cele mai reci climate din Romania, rezistenta termica recomandata pentru peretii exteriori este de 0.33 W/m²K. Se observa ca valoarea estimata pentru acest tip de perete este mai mica, asigurand astfel o izolatie termica excelenta.

Comparativ, un perete din beton, pentru a atinge aceleasi caracteristici de izolare termica ar trebui sa aiba o grosime de peste 2,5 metri! Din aceste considerente, cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara intr-o locuinta pe structura de lemn cu pereti tip ‘’sandwich’’ sunt considerabil mai reduse decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice. Confortul locuintei este completat de izolarea fonica, direct proportionala in cazul constructiilor din lemn cu cea termica.

Confortul lemnului
O constructie din lemn imbunatateste confortul persoanelor care locuiesc in ea, datorita faptului ca peretii nu sunt reci si umezi. Nu uitati ca la construirea unei case traditionale se foloseste apa, iar peretii unei astfel de constructii se usuca in 10-24 luni. In plus, construind din lemn, castigati in jur de 5-7 % de suprafata utila in raport cu o constructie umeda. De asemenea, lemnul permite o mare libertate arhitecturala la conceptia casei dvs.

Rezistenta la cutremur
Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt, impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Performantele logistice ale lemnului
Constructiile din lemn se caracterizeaza printr-o pre-fabricare în uzina (usi, ferestre, sarpanta, osatura…). Transportul si montajul acestor diferite elemente sunt relativ usoare. In plus, rapiditatea cu care se monteaza o casa din lemn reduce în mod considerabil durata santierului . Va veti putea muta deci in noua casa mult mai repede .

Trainicia unei constructii din lemn
Trainicia unei constructii din lemn nu mai este de demonstrat. Anumite case sau ferme dateaza din secolul al XI-lea, exista si acum, sunt exemple graitoare.

Stiati ca…..?

O constructie din lemn este cum nu se poate mai binefacatoare. Dupa anumite studii, bine cunoscute de medici, constructia din lemn nu intrerupe campul magnetic terestru, necesar echilibrului biologic omenesc.

Contrar unei idei foarte raspândite, comportamentul lemnului in prezenta focului este excelent. De fapt, cand este cuprins de flacari, lemnul se consuma incet si-si pastreaza toate proprietatile mecanice timp de lungi minute, contrar celor mai multe materiale de constructii. In Scandinavia si in America de Nord, 90 % dintre constructii sunt din lemn.

Anumite tari ca Japonia sau SUA impun construirea locuintelor din lemn in zonele unde cutremurele de pamant sunt frecvente, pentru ca lemnul este materialul de constructie care rezista cel mai bine la cutremure.

Concluzie
Lemnul este un material de constructie performant. Nu ne putem imagina în ziua de astazi o constructie de calitate, cu o mare putere izolanta altfel decat din lemn.

CASA PHOENIX

house.3d

SUPRAFATA  70 m²

ya3rd

+TERASE

22700 euro + 3000 fundatia

TIMP DE EXECUTIE 30 ZILE

REZISTENTA LA CUTREMUR, IZOLARE FONICA SI TERMICA, PRET REDUS, DURABILITATE A CONSTRUCTIEI